etusivu säännöt info kilpailukalenteri järjestäminen tuomarointi ranking valiot

Tervetuloa!

Mitä on valjakkoajo?

Valjakkoajokilpailussa rekeä vetää 4, 6, 8 tai avoin määrä koiria. Ajaja ohjaa valjakkoaan huutamalla oikea-vasen käskyjä johtajakoirilleen jalaksilla seisten ja ylämäkiin vauhtia potkien tai juosten. Valjakkoajossa koirien tasapuolisuus ja niiden yhteistyö on valttia ja hyvät johtajakoirat arvokkaampia kuin painonsa verran kultaa. Johtajakoirien on oltava nopeita, sitkeitä ja kovaluontoisia, mutta silti tottelevaisia. Jos johtajakoirat temppuilevat, valjakko on nyytissä alta aikayksikön. Kuin valjakossa olevien koirien, ajajankin kunto vaikuttaa lopputuloksiin, kuten myöskin reen käsittelytaito ja nopeus toimia sotkutilanteissa.

VVL

Valjakkoajoliitto sai alkunsa vuonna 2005, jolloin sitä ylläpiti Nea. Ajan saattoon liitolla on ollut muutama valjakkoajosta hyvin kiinnostunut pitäjä: Nealta liitto meni Mari T:lle, Marilta Kaylelle, ja Kaylelta Kirsille ja vveeralle. Vuoden 2011 alussa vveera lopetti virtuaalikoirailut jolloin VVL jäi Kirsille. Vuoden 2012 alussa VVL siirtyi Annille, kun Kirsillä ei enää ollut innostusta ylläpitää liittoa. Kun taas Anni ei löytänyt enää aikaa liiton ylläpitoon, siirtyi se minulle, eli Juintulle.

VVL:n tarkoituksena on tuoda virtuaaliset rekikoirien harrastajat yhteen yhteisen lajin muodossa, ja tämä tarkoitus onkin hyvin toteutunut. Valjakkoajoliitonhan kyse on tietysti valjakkoajo.

Useimpien - ellei kaikkien - virtuaalisten rekikoirien päälajina on valjakkoajot - ja niitä järjestetään täällä. Jokainen haluava voi laittaa kilpailut pystyyn, kunhan noudattaa sääntöjä. Tuomaripakkoa ei enää ole kisa- ja käyttökokeissa, joten jokainen voi myös tuomaroida koko kilpailunsa itse. Muutamia muitakin uudistuksia on tullut, joten kannattaa päivitellä tietonsa valjakkoajosta lukien vaikka koko sivut läpi.

Hyvää kisaonnea jokaiselle!

Juinttu
Sähköposti

web design © Juinttu
pictures © Ralf Κλενγελ & Charles (Chuck) Peterson